fbpx

Menu Bistronomique

Kies de gerechten die je lekker vindt

Boterraap • peterseliewortel • miso • no waste herbs
Rolle–Chardonnay 2019, le Châtelet, Famille Cros-Pujol, Pays d’Oc, Frankrijk

 Ceviche • corvina • duindoornbes • zeewier • goudsbloem
Alvarinho-Loureiro-Arinto-Trajadura 2020 Reserva, Portal da Calçada, Vinho Verde, Portugal

 Artisjok • barigoule • gerookte Hollandaise
Semillon 2017, Château Memoires, Bordeaux, Frankrijk

* * * 

Black Cod • stoomcake van zwarte bonen • knolselderij • hennepzaad
Passerina 2017, Evoè, CiùCiù, Marken, Italië

 Zoete aardappel • andijvie • knol van Indische kers • massaman curry
Merlot-Cabernet Franc 2018, Château de la Nauze, Bordeaux Supérieur, Frankrijk

 Vis van de dag • wisselende garnituur

* * *  

Bourdaloue met peer • Boeddha’s hand • crème fraîche
Sauvignon blanc 2019 dulce, Apasionado de José Pariente, Rueda, Spanje

Chocolade-bourbon ganache • caramel-ijs • pindakletskop • pindacrumble
Nebbiolo aromatizzato, Barolo Chinato, Fontanafredda, Piemonte, Italië

Kies een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  39
4 gerechten  49
5 gerechten  59
6 gerechten  69

Van onze Visbar

  • SASHIMI ZALM EN TONIJN

    17,00

    shisoblad in tempura • wakamé • pickled komkommer 

  • KOKKELS

    9.75

    250 gram • knoflook • citroen • lavas

  • SCHEERMESSEN

    9

    250 gram • limoen • peper • knoflook

  • MOSSELEN

    7.5

    250 gram • persillade • witte wijn

  • SIBERISCHE BAERI CLASSIC KAVIAAR

    29.5

    10 gram •  blini’s • crème fraîche 

  • OOSTERSCHELDE CREUSE

    3.5

    verfijnde, frisse oester met een heerlijk zilt accent

  • SALGADO

    4.5

    ziltige en volle romige Portugese oester

  • IRISH MOR

    4.5

    prachtige volle romige Ierse oester

  • FRUITS DE MER

    34.5

    Geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • Argentijnse gamba

Onze Klassiekers

  • DUIVENBOUILLON

    KLEIN 6,5 / GROOT 8.5
  • BISQUE VAN LANGOUSTINES

    KLEIN 6,5 / GROOT 8.5
  • BRANDNETEL-VENKEL WORST van PROEFLAND

    14.5

    gerookte little jam • zwartbiermosterd • kruidensalade • bosui

  • STEAK TARTAAR

    14.5

    fijngesneden rundvlees met truffel • focaccia •  Sud'n'Sol tomaat • Parmezaanschuim

  • STEAK TARTAAR MET FRITES

    24.5

    fijngesneden rundvlees met truffel • focaccia •  Sud'n'Sol tomaat • Parmezaanschuim

  • TRUFFELRISOTTO BISTRONOMIQUE

    19.5

    langoustine • coquille  • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever

  • KAAS VAN DE KAASWAGEN

    14.5

    Maak zelf je keuze van de kaaswagen.

  • DUBBELDOELKOE

    29.5

    Maak een keuze tussen: 
    • 200 gram bavette
    • 160 gram ossenhaas
    Beide stukken vlees worden geserveerd met gele biet • crapaudine • cashewnoot • zwarte olijf • bearnaise • Madeirajus

  • BIJGERECHTEN

    Zuurdesem • ansjoviscrème                                                                     3.5
    Bierbostel brood Bistronomique • Paddenstoelenboter                  3.5
    Verse frites • truffelmayonaise                                                                      4
    Winterse groentenmix uit eigen tuin • salsa tomaat-rozemarijn  4.5
    Groene salade                                                                                                        4.5

Lunch

  • LUNCHMENU 2-GANG

    32.5

    Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.

  • SALADE BISTRONOMIQUE

    KLEIN 15,5 / GROOT 18.5

    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise         

  • SALADE VAN DE ZEE

    KLEIN 13,5 / GROOT 18.5

    vier soorten verse vis • appel • limoen-peperdressing

  • SALADE MOZZARELLA

    KLEIN 11,5 / GROOT 14.5

    aceto balsamico • gedroogde tomaat • gerookte amandel

Barfood

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • BERGPAVILJOEN WORST

    6

    keuze uit black peper/knoflook/calabrese/romana

  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Bergpaviljoen worst • oude Leusdense kaas • olijven

  • PLANKJE BISTRONOMIQUE voor 2p

    24.5

    piementos de Pádron • Manchego • españolas  olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels  • mossels • scheermessen 

  • PLANKJE VEGETARISCH voor 2p

    14.5

    groentechips • Manchego • Taggiasche olijven  • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos  de Pádron • picos 

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte