fbpx

Menu Bistronomique

Kies de gerechten die je lekker vindt

Argentijnse gamba • gazpacho van mango • krokant van kip • Thaise basilicum
Inzolia-Catarratto-Grecanico 2020, Regaleali, Sicilië, Italië

 Ceviche • passievrucht • maiscrème • babymais • maiscrunch
Chenin Blanc 2021, unwooded, Raats, Stellenbosch, Zuid Afrika

 Gerookte bloemkool • fregola-bloemkoolsalade • krokante nasi goreng
Est!Est!!Est!!! di Montefiascone classico 2020, Poggio del Gelsi, Falesco, Lazio, Italië

 Vis van de dag • aubergine met misolak • stracciatella burrata • hennepzaad • saus van gember en crème fraîche
Blauer Zweigelt 2020, Gruber Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

 Huisgemaakte ravioli met cantharellen • doperwten • cèpessaus • doperwtenolie
Rolle-Chardonnay 2019, Famille Cros-Pujol, Pays d’Oc, Frankrijk


 Gembercrème • schuim van kokos • limoen-yoghurtijs • kokoscrunch
Goldmuskateller 2021, Theo Minges, Pfalz, Duitsland

 Amandelcake met Bretonse curry • witte chocolade • sinaasappelparels • gedroogde sinaasappelschijfjes
Muscat de Rivesaltes blanc 2021, Vin Doux Naturel, Domaine Pouderoux, Frankrijk

 Komkommer • gingranité • appelcremeux • vlierbloesem
Sauvignon blanc dulce 2020, Jose Pariente, Rueda, Spanje


Kies een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  39
4 gerechten  49
5 gerechten  59
6 gerechten  69

Van onze Visbar

  • SASHIMI ZALM EN KINGFISH

    19,50

    shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember 

  • CEVICHE VIS VD DAG

    14

    passievrucht • maiscrème • babymais • maiscrunch

  • KOKKELS

    9.75

    250 gram • knoflook • citroen • lavas

  • SCHEERMESSEN

    9

    250 gram • limoen • peper • knoflook

  • MOSSELEN

    7.5

    250 gram • persillade • witte wijn

  • OOSTERSCHELDE CREUSE

    3.5

    verfijnde, frisse oester met een heerlijk zilt accent

  • PEARL of IRELAND

    4.5

    licht ziltige oester uit Ierland

  • HUITRES À VOLANT

    4.5

    krachtige, volle oester uit Normandië. Een romige zilte smaak

  • SIBERISCHE BAERI CLASSIC KAVIAAR

    29,50

    10 gram •  blini’s • crème fraîche

  • FRUITS DE MER

    34,50

    op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
    (Dagelijks beperkt op voorraad,  gelieve bij de reservering al aan te geven)

Onze Klassiekers

  • DUIVENBOUILLON

    KLEIN 6,5 / GROOT 8.5
  • BISQUE VAN LANGOUSTINES

    KLEIN 6,5 / GROOT 8.5
  • STEAK TARTAAR

    14.5

    fijngesneden rundvlees • gepocheerd ei • mosterdzaad • Affilla Cress • Zeeuws spek   

  • STEAK TARTAAR MET FRITES

    24.5

    fijngesneden rundvlees • gepocheerd ei • mosterdzaad • Affilla Cress • Zeeuws spek  

  • PROCUREUR VAN VARKENSVLEES

    26,5

    abrikoos-saffraancrème • mini-courgette • gnocchi • rozemarijnjus

  • ZACHTGEGAARDE LAMSNEK

    24,5

    abrikoos-saffraancrème • mini-courgette • gnocchi • rozemarijnjus

  • 160 GRAM RUNDERBAVETTE GRAINFED

    dagprijs

    abrikoos-saffraancrème • mini-courgette • gnocchi • rozemarijnjus

  • TRUFFELRISOTTO BISTRONOMIQUE

    19.5

    langoustine • coquille  • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever

  • KAAS VAN DE KAASWAGEN

    15

    Maak zelf je keuze van de kaaswagen.

  • BIJGERECHTEN

    Zuurdesem • ansjoviscrème                                                                     3.5
    Bierbostel brood Bistronomique • Paddenstoelenboter                  3.5
    Verse frites • truffelmayonaise                                                                      4
    Gegrilde groene asperges • salsa verde • geroosterde sesam      4.5
    Groene salade                                                                                                        4

Lunch

  • LUNCHMENU 2-GANG

    32.5

    Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.

  • SALADE BISTRONOMIQUE  

    16,50/20,50

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

  • SALADE VAN DE ZEE

    14,50/19,50

     Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise

  • SALADE BURRATA

    18

    Meloesui • rucola • macadamia • morieljedressing

Barfood

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • BERGPAVILJOEN WORST

    6

    keuze uit black peper/knoflook/calabrese/romana

  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • PLANKJE BISTRONOMIQUE voor 2p

    24.5

    piementos de Pádron • Manchego • españolas  olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels  • mossels • scheermessen 

  • PLANKJE VEGETARISCH voor 2p

    14.5

    groentechips • Manchego • Taggiasche olijven  • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos  de Pádron • picos 

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte