fbpx

Menu Bistronomique

Bib Gourmand 2024
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Kies een visje uit de toonbank, laat u verleiden door een klassieker als steak tartaar of ga gewoon voor wat lekker barfood met een goed glas wijn. In dit lumineuze paviljoen, met zijn art-deco-elementen en ruim terras aan de bijenkorven, heeft u keuze te over. Maar weet dat hier geen verkeerde keuzes gemaakt kunnen worden dankzij de kwaliteit waarmee de chef werkt...."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  47.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

Gerookte IJslandse heilbot • tomaat gemarineerd in yakiniku •  
compote van tomaat en appel • komkommer 
Alvarinho- Loureiro-Avesso 2022, Escolha, Anselmo Mendes, Vinho Verde, Portugal  

Ceviche van vis van de dag • crudite radijs • pickled bloemkool • truffelsambal Bert
Grüner Veltliner 2022, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk 

 Panna cotta van doperwt • doperwt met wasabi  • ajo blanco • witte druif • crostini van Gruyere
Riesling 2022, Straight, Krämer, Rheinhessen, Duitsland 

 

 Vis van de dag • bospeen geglaceerd in yuzu • crème van braam en paarse wortel • schuim van dragon en braam • yuzu panko • tempura flakes
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje 

 Vegetarische gyoza met spinazie • kimchi prei • crème van togarashi • saus van spirulina en kombu • gedroogde prei
Viognier 2022, Domaine Marotte, Rhône, Frankrijk
Cabernet Sauvignon 2020, Pavillon de Montagne, Vin de Pays d’Oc, Frankrijk  

 

Meloen • geitenyoghurtijs • honing
 Riesling 2021, Eiswein, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk 

 Aardbei • vlierbloesem • witte chocolade  
Moscato d’Asti 2023, Michele Chiarlo, Piemonte, Italie  

Framboos • pure chocolade • lavendel  
Red Muscadel 2019, Du Toitskloof, Westkaap, Zuid Afrika 

Van onze Visbar

  • SASHIMI ZALM EN KINGFISH

    24.5

    shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember 

  • VONGOLES

    20.5

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    13

    250 gram • persillade • witte wijn

  • MOSSELEN

    12.5

    250 gram • tomaat • martini bianco

  • IRISH MOR

    5.5

    Een zachte,romige oester uit Ierland

  • SALGADO OESTER

    4.75

    Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak

  • JUIZETTE

    4.5

    een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak

  • FORMI 'TABLE OESTER

    4.75

    Zeeuwse ronde, vlezige oester met tonen van zeewier

  • SIBERISCHE BAERI CLASSIC KAVIAAR

    42.5

    10 gram •  blini’s • crème fraîche

  • FRUITS DE MER

    45

    op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
    (Dagelijks beperkt op voorraad,  gelieve bij de reservering al aan te geven)

Onze Klassiekers

  • DUIVENBOUILLON

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • BISQUE VAN LANGOUSTINES

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE

    15

    Fijngesneden rundvlees • gado gado groenten • crème van gado gado 

  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE MET FRITES

    24.5

    Fijngesneden rundvlees • gado gado groenten • crème van gado gado

  • VLEES VAN DE DAG van Wijdemeren rund

    wisselende prijs

    gratin van aardappel • snijboon • crème van gerookte ui • jus van ossenstaart en zuurdesem 

  • TRUFFELRISOTTO BISTRONOMIQUE

    19.5/25.5

    langoustine • coquille  • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever

  • KAAS VAN DE KAASWAGEN

    16.5

    Maak zelf je keuze van de kaaswagen.

  • BIJGERECHTEN

    Zuurdesem • wisselende dip  6.00
    Verse frites • truffelmayonaise  5
    Gegrilde aubergine • dip van aubergine  5.25
    Groene salade  4.5

Lunch

  • LUNCHMENU 2-GANG

    37.5

    Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.

  • SALADE BISTRONOMIQUE  

    19.5/24.5

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

  • SALADE VAN DE ZEE

    17.5/22,5

     Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise

  • SALADE BURRATA

    19.5

    Burrata • brioad beans • crème van cassia • pompoenpit olie • little gem

Om mee te beginnen in de bar.

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven gevuld met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    6,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • PLANKJE BISTRONOMIQUE voor 2p

    24.5

    piementos de Pádron • Manchego • españolas  olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels  • mossels • scheermessen 

  • PLANKJE VEGETARISCH voor 2p

    14.5

    groentechips • Manchego • Taggiasche olijven  • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos  de Pádron • picos 

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte