Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Onze kleine suggesties

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Oude Gracht” kaas uit Utrecht

    4,60
  • Jamon Reserva Batallé

    13,50
    Twisted Jam 5-spices
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50

    keuze uit diverse soorten

     

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50
    harissa limoen-mayonaise
  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    violet-mosterdmayonaise
  • Garnalenkroketje

    1,25
    tsuyu-chilidip
  • Crispy zalm

    1,25
    tsuyu-chilidip
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Zalm tandoori

    9,50

    whisky • augurk • yoghurt-mierikswortel

  • Tataki van rund

    9,50
    kimchi-kool • sesam • tomaat-ponzu

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    29,50
    2-gangen
  • Menu van de Chef

    U vertelt ons wat u niet lust en wij verzorgen de rest.

  • 3-gangen menu

    37,00
  • 3-gangen menu

    59,50
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)
  • 4-gangen menu

    47,00
  • 4-gangen menu

    67,50
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)
  • 5-gangen menu

    54,50
  • 5-gangen menu

    85,00
    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Kaviaar - 10 gram

    29,50

    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00

  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Fines de Claires

    per stuk 3,50
    Franse oester uit Normandië, elegante fijne smaak
  • Royal

    per stuk 3,50
    Ierse oester uit Waterford, romige nootachtige smaak
  • Spéciales Geay

    per stuk 4,50
    Franse oester, volle smaak fijne balans tussen zoet en zout
  • Oesterproeverij

    3 stuks 11,50

    Frisse Parel, Oyster Stout, home brew bier i.s.m. Eric’s beer craft 5,00

  • Mosselen

    6,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Kokkels

    9,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Scheermessen

    7,50
    Lauwwarm met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Fruits de Mer op crushed-ice

    42,50
    mosselen • oesters • kokkels • scheermessen • gamba’s
  • Fruits de Mer Royal • langoustine

    67,50

    Albariño 2017, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje 6,50

  • Gamba's - 3 stuks

    22,00

    couscous • kimchi • koolraap • Bretonse curry
    Chardonnay 2016, Francis Ford Coppola, Californië, Verenigde Staten 7,50

Onze salades

  • Salade Bergpaviljoen

    18,50

    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamon Reserva Batallé • truffelmayonaise
    Pinot gris 2016, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50

  • Salade met Twentse buffelmozzarella

    12,00

    diverse noten • salade • aceto balsamico • gembercrème 
    Sauvignon Blanc-Chardonnay 2016, Ashbourne, Walker Bay, Zuid Afrika 6,50

  • Salade van de zee

    18,50

    diverse vis • komkommer • granny smith • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2017, Ruttinger, Niederösterreich, Oostenrijk 6,50

Onze voorgerechten

  • Crème brûlée van geitenkaas

    11,50

    uienchutney • tijm • brioche van Bretonse curry
    (Supplement gedroogde runderham – Cecina de Léon) 4,00
    Sauvignon Blanc 2018, Signature range, Spier, Stellenbosch, Zuid Afrika 6,00

  • Gekaramelliseerde watermeloen

    10,50

    tofu-miso • kimchi • merengue
    Le Pas du Moine rosé 2017, Château Gassier, Provence, Frankrijk 6,50

  • Truffelrisotto

    12,00

    gepocheerd ei • rucola • truffelschuim
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Nero d’Avola-Merlot 2014, Calanica, Duca di Salaparuta, Sicilië, Italië 6,50

  • Krab

    12,00

    knolselderij-zoutkorst • macadamia • mosterdijs
    Picpoul de Pinet 2016, Domaine Azan, Coteaux de Languedoc, Frankrijk 6,50

  • Ceviche Argentijnse gamba

    13,50

    appel-sofrito • sambai-citrus-vinaigrette
    Bellone 2016, Castore, Cincinnato, Lazio, Italië 6,50

  • Sashimi

    16,50

    coquille • zalm • ingemaakte komkommer • wakamé
    Sauvignon blanc-Chardonnay 2016, Ashbourne, Walker Bay, Zuid Afrika 6,50

  • Bisque

    12,00

    langoustine • dumpling-garnalen
    Soave 2017, Anselmi, San Vincenzo, Veneto, Italië 6,50

  • Steak tartaar

    14,50 / 24,50

    fijngesneden rundvlees (klein / groot met frites)
    truffel • eendenlevercrème • appelvinaigrette • gerookte mayonaise
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Spätburgunder 2016, Zähringer, Baden, Duitsland ( licht gekoeld geserveerd) 6,50

  • Kalfslende

    12,50

    groene olijf • beukenzwam • winterpostelein • olijfkruim
    Tempranillo blanco 2016, Fernández de Piérola, Rioja, Spanje 6,50

  • Eendenlever in brioche

    16,50

    vijg • Vacherin Mont d'Or
    Pinot gris 2016, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,25

Onze hoofdgerechten

  • Tongschar

    24,50

    chorizo • Ratte aardappel • kruidensla • gezouten citroen
    Alvarinho 2016, Muros Antigos, Anselmo Mendes, Portugal 7,00

  • Roodbaars

    22,50

    coquille • pompoen • tomatenbouillon • dragonolie
    Chenin Blanc 2017, sur lie, Fisherhaven, Westkaap, Zuid Afrika 6,50

  • Vis uit onze visbar

    dagprijs
    iedere dag vers van de afslag • kom gerust een kijkje nemen en kies zelf
  • Pastinaak

    21,50

    wafel • anijspaddenstoelen • gekaramelliseerde witte chocolade
    Pinot gris 2016, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,25

  • Open ravioli

    21,50

    ricotta • spinazie • basilicum
    Montepulciano d’Abruzzo 2014, “La Bella Addormentata” Gran Sasso, Italië 6,50

  • Fazantenborst

    22,50

    udon noodles • groene asperge • miso bouillon • tempura sesam
    Bordeaux superieur 2012, Cuvée Excellence, Château du Ballandreau, Frankrijk 6,50

  • Black Angus ossenhaas (150 gr/250 gr)

    27,50 / 39,50

    beluga-linzencassoulet • aardpeer • jus • Zeeuws spek
    Primitivo 2014, Amastuoia, Puglia, Italië 7,00

Onze bijgerechten

  • Brood

    3,50
    boter • topping
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Truffelmousseline

    4,00
  • Gegrilde seizoensgroenten

    4,50
  • Groene salade

    3,50

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Chocolade

    9,50

    cranberry • specerijenjus 
    Malbec, Rogomme, Château de Chambert, Cahors, Frankrijk 7,00

  • Koffie panna cotta

    9,50

    framboos • dacquoise • frangelico-roomijs
    Banyuls Rimage 2014, Cornet & Cie, Banyuls , Frankrijk 7,50

  • Bourdaloue

    9,50

    peer • anijs • witte chocoladeroomijs
    Sauternes 2014, Baronne Pauline, Philippe de Rothschild, Bordeaux, Frankrijk 7,50

  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50
    espresso • café liqueur Zuidam • wodka

Het Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Het Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte