fbpx

Menu Bistronomique

Bib Gourmand 2023
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Het geweldige keuzemenu, verse vis uit de toonbank, een klassieker of barfood om te delen? Een etentje in dit lumineuze paviljoen, waar de art-deco-elementen en het ruime terras in het oog springen, gaat gepaard met moeilijke keuzes. Maar of het nu ceviche is of gebakken zalmfilet: de chef pept zijn klassieke basis op met originele ideeën. Een zaak met smaak!..."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  47.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

Rouleau van rode poon • cavolo nero • zwarte knoflook • gerookte meloesui
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje

Ceviche van vis van de dag • mandarijn • pistache • ijs van olijfolie • witlof
Grüner Veltliner 2021, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

Koolrabi en tofu gemarineerd in gember • geitenbrie • rozemarijn • Sambal Bert
Pinot grigio 2022, L’Elfo, Sacchetto, Veneto, Italië

Vis van de dag • linzen du Puy • salsa verde • pastinaak • saus van curryblad
Viognier-Rousanne-Grenache blanc 2022, Brunel de la Gardine, Côtes du Rhône, Frankrijk

Pompoenrösti • kastanje • geroosterde pompoen • pepita • hollandaise van beurre noisette • saus van pompoen en hazelnoot
Tempranillo Roble 2022, La Doncella, Bodegas Conesa, La Mancha, Spanje

Hazelnootmousse • lauriercaramel • dacquoise • bros van melkchocolade • koffieschuim
Vin Santo del Chianti 2018, Cantine Sensi, Toscane, Italië

Polenta dolce met crème brûlée van mais • popcorn • bloedsinaasappel
Sauternes 2016, Château Petit Vedrines, Bordeaux, Frankrijk

Baba au rhum • kalamansi • vanilleschuim • geschaafde witte chocolade
Muscat de Rivesaltes 2022, Domaine Pouderoux, Languedoc Rousillon, Frankrijk

 

Van onze Visbar

  • SASHIMI ZALM EN KINGFISH

    23.5

    shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember 

  • KOKKELS

    12.5

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    12.5

    250 gram • persillade • witte wijn

  • MOSSELEN

    10.5

    250 gram • tomaat • martini bianco

  • WILD ATLANTIC ROCK OYSTER

    3.75

    Oester met een vlezige, romige smaak

  • IRISH MÓR

    4.5

    Een zachte romige oester uit Ierland

  • ZEEUWSE CREUSE - ZOMEROESTER HK 46

    4.5

    Roomachtig met frisse zilte nasmaak

  • SIBERISCHE BAERI CLASSIC KAVIAAR

    42.5

    10 gram •  blini’s • crème fraîche

  • FRUITS DE MER

    42.5

    op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
    (Dagelijks beperkt op voorraad,  gelieve bij de reservering al aan te geven)

Onze Klassiekers

  • DUIVENBOUILLON

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • BISQUE VAN LANGOUSTINES

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE

    14.5

    Fijngesneden rundvlees • geschaafde eidooier • piccalilly • rode ui • kletzenbrood

  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE MET FRITES

    24.5

    Fijngesneden rundvlees • geschaafde eidooier • piccalilly • rode ui • kletzenbrood

  • RUNDERBAVETTE 180gr van Wijdemeren rund

    34

    Flan van bloemkool en truffel • pommes duchesse • geroosterde bloemkool • crème van kastanjechampignons  • truffeljus

  • WISSELEND VLEES VAN DE WEEK

    dagprijs

    Flan van bloemkool en truffel • pommes duchesse • geroosterde bloemkool • crème van kastanjechampignons  • truffeljus

  • TRUFFELRISOTTO BISTRONOMIQUE

    17.5/23.5

    langoustine • coquille  • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever

  • KAAS VAN DE KAASWAGEN

    16.5

    Maak zelf je keuze van de kaaswagen.

  • BIJGERECHTEN

    Zuurdesem • sofrito met limoen  4.5
    Verse frites • truffelmayonaise  4.5
    Knolselderij • crème van Parmigiano Reggiano • gerookte salie-olie  5
    Groene salade  4.5

Lunch

  • LUNCHMENU 2-GANG

    37.5

    Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.

  • SALADE BISTRONOMIQUE  

    18/22.5

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

  • SALADE VAN DE ZEE

    17.5/22,5

     Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise

  • SALADE MOZZARELLA

    19.5

    Gerookte mozzarella bolletjes • kastanje • tahoondressing

Barfood

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    3,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • PLANKJE BISTRONOMIQUE voor 2p

    24.5

    piementos de Pádron • Manchego • españolas  olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels  • mossels • scheermessen 

  • PLANKJE VEGETARISCH voor 2p

    14.5

    groentechips • Manchego • Taggiasche olijven  • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos  de Pádron • picos 

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte