fbpx

Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Bij de borrel & aperitief om te delen

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Leusdense Oude” oude kaas uit Leusden

    5,00
    mosterd
  • Jamón Resèrva Batallé

    11,50
    pane carasau • rucola • pijnboompitten
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50
    keuze uit diverse soorten
  • Broodje p.p.

    1,75
    toppings
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50
    harissa-mayonaise
  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    amsterdamse uien-relish
  • Garnalenkroketje

    1,50
    limoenmayonaise
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Sashimi zalm

    7,50
    noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Sashimi tonijn

    9,50

    noricracker • wakamé • pickled komkommer

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    32,50
    2-gangen
  • Keuzemenu Bistronomique

    39,00

    inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee  59,50

    In dit menu laat ons keukenteam zien wat zij kunnen en waar ze extra trots op zijn. Liefst duurzaam, eerlijk, zonder opsmuk, met de nadruk op vis- en vegetarische gerechten. Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.

    Voorgerecht

    Biet • jackfruit • zilverui • eidooier
    Ceviche van vis van de dag • kombucha-mango leche de tigre • zwarte knoflook • spicey mango • pickled sjalot

    Hoofdgerecht

    Wortel Wellington • oerwortel • verse kruiden • jus van knolselderij-zwarte kardemom
    Vis van de dag • iedere dag vers van de afslag

    Nagerecht

    Tiramisu • matcha • avocado • cacao nibs
    Honing-rumcake • hazelnoot • honingroomijs

    Uiteraard kunnen we bovenstaand menu uitbreiden met één of meerdere gerechten

  • 4-gangen menu

    49,50
  • 4-gangen menu

    74,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

  • 5-gangen menu

    59,50
  • 5-gangen menu

    89,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50
    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00
  • Kokkels

    9,50
    lauwwarm geserveerd met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Scheermessen

    7,50
    lauwwarm geserveerd met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Mosselen

    6,50
    lauwwarm geserveerd met knoflook en groene kruiden – 250 gram
  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Salgado

    per stuk 3,50
    ziltige en volle romige Portugese oester
  • Irish Mor

    per stuk 4,50
    prachtige volle romige Ierse oester
  • Fruits de Mer

    34,50
    mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • Argentijnse gamba -  alles op crushed-ice

Deze gerechten met salade of risotto geserveerd

  • Bistronomique

    klein 15,50 / groot 18,50
    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50
  • Van de zee

    klein 13,50 / groot 18,50
    diverse vis • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2018, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk 6,50
  • Vegetarisch

    klein 11,50 / groot 14,50

    gepocheerd ei • parmezaan • Sud'n'Sol tomaat
    Sauvignon blanc 2018, Creation, Hemel en Aarde Vallei, Zuid Afrika 6,50

Onze voorgerechten

  • Biet

    12,00
    jackfruit • zilverui • eidooier
    Pinot noir 2018, The Wire Walker, Philip Shaw, Orange, Australië 7,00 (licht gekoeld)
  • Ceviche van vis van de dag

    14,00
    kombucha-mango leche de tigre • zwarte knoflook • spicey mangosorbet • pickled sjalot
    Weissburgunder 2017, Dr. Deinhard, Deidesheim, Duitsland 6,00
  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    14,50
    gerookte kingboleet • kimchi augurk • kaantjes
    Auxerrois 2018, De Kleine Schorre, Schouwen-Duiveland, Nederland 7,50

Onze hoofdgerechten

  • Wortel Wellington

    19,50
    oerwortel • verse kruiden • jus van knolselderij-zwarte kardemom
    Garnatxa blanca 2019, Herència, Altés, Terra Alta, Spanje 6,00
  • Heilbot

    25,50
    cannelloni paddenstoelen • gerookte bloemkool • rucolapesto • Parmezaan
    Viura 2017, Horizonte de Exopto, Rioja, Spanje 7,50
  • Vis uit onze visbar

    dagprijs
    iedere dag vers van de afslag • vraag onze chef wat er ligt
  • Kalfswang

    22,50
    rendang • krokante nasi • spicy kousenband • gefermenteerde limoen • schuim van pinda
    Spätburgunder 2018, Zähringer, Baden, Duitsland 6,50 (licht gekoeld)
  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    24,50
    frites • gerookte kingboleet • kimchi augurk • kaantjes
    Auxerrois 2018, De Kleine Schorre, Schouwen-Duiveland, Nederland 7,50
  • Dubbeldoelkoe - 200 gram rib-eye

    29,50
    BBQ-knolselderij • bleekselderij • hennepzaad • hazelnoot • rode port saus
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk
  • Raza Angus - 160 gram gesplitste sukade

    27,50
    BBQ-knolselderij • bleekselderij • hennepzaad • hazelnoot • rode port saus
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk

Onze bijgerechten

  • Broodje p.p.

    1,75
    olijolie
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Courgette

    4,50
    pesto • zeekraal • lamsoor
  • Italiaanse salade

    4,00
    hazelnoten • olijf • zongedroogde tomaten

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Tiramisu

    9,50
    matcha • avocado • cacao nibs
    Maury 2012, Vendange Mise Tardive, Domaine Pouderoux, Frankrijk 7,00
  • Honing-rumcake

    9,50
    hazelnoot • honingroomijsg
    Tokaji Aszú 2016, 5 puttonyos, Château Dereszla, Hongarije 7,50
  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50

    espresso • Kahlua • wodka

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte