fbpx

Lunch / Diner

Dagelijks hebben wij verse vis in huis. De prachtige exemplaren liggen in onze visbar! Gegrild, gebakken of gepocheerd? Alles is mogelijk. Loop even met ons mee en dan bereiden wij in overleg uw keuze.

Heeft u een allergie? Meld het bij een van onze medewerkers, onze keukenbrigade zal hiermee rekening houden met het bereiden van de gerechten

Bij de borrel & aperitief om te delen

  • “La Española” olijven met ansjovis

    4,50
  • “Leusdense Oude” oude kaas uit Leusden

    5,00
    mosterd
  • Brandt & Levie Coppa di Parma

    12,50
    Twisted Jam
  • Brandt & Levie gedroogde worst

    9,50
    keuze uit diverse soorten
  • Broodje p.p.

    1,75
    olijfolie
  • Plankje Bergpaviljoen

    16,50
    gedroogde worst • kaas • olijven
  • Plankje Vegetarisch

    14,50
    groentechips/ -stengels • kaas • olijven • yoghurt-cajun dip
  • Zakje gefrituurde spiering

    3,50
    harissa-mayonaise
  • Geitenkaaskroketje

    1,25
    amsterdamse uien-relish
  • Garnalenkroketje

    1,50
    limoenmayonaise
  • Kalfsbitterbal

    1,25
    truffelmayonaise
  • Sashimi zalm

    7,50
    furikake • noricracker • wakamé • pickled komkommer
  • Sashimi tonijn

    9,50
    furikake • noricracker • wakamé • pickled komkommer

Lunchen binnen een uur….

Niet binnen vijf minuten, maar wel binnen een uur! Het is eigenlijk jammer, want er valt zoveel te genieten. Maar soms is het even niet anders. Het is fijn als je juist dán, ook op het Bergpaviljoen kunt rekenen.

Onze menu's

  • Lunchmenu

    32,50

    2-gangen

  • Keuzemenu Bistronomique

    39,00

    inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee  59,50

    In dit menu laat ons keukenteam zien wat zij kunnen en waar ze extra trots op zijn. Liefst duurzaam, eerlijk, zonder opsmuk, met de nadruk op vis- en vegetarische gerechten. Kraakverse ingrediënten, eenvoud en verfijning zorgen voor verrassende smaaksensaties.

    Voorgerecht

    Bloemkool • beurre noisette • boerenkaas • zoet-zure sjalot • bieslook • geraspte verse 
    Ceviche van vis van de dag • leche de tigre • aardbei • vogelmuur • muntolie • korianderzaadcrème

    Hoofdgerecht

    Tortellini • gepocheerd ei • bleekselderij • witte bonen • vadouvan • savora mosterd 
    Vis van de dag • iedere dag vers van de afslag

    Nagerecht

    Blauwe bosbes • roomkaas • dragon • citroensorbet
    Specerijenmousse • witte chocolade • frambozen • krokant filodeeg

    Uiteraard kunnen we bovenstaand menu uitbreiden met één of meerdere gerechten

  • 4-gangen menu

    49,50
  • 4-gangen menu

    74,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

  • 5-gangen menu

    59,50
  • 5-gangen menu

    89,50

    (inclusief wijnarrangement • mineraalwater • koffie/thee)

Vanuit onze visbar

Iedere dag krijgen we, naast onze visgerechten die op de kaart vermeld staan, extra vis, schaal- en schelpdieren van onze visleverancier uit Yerseke. Kom even kijken en kies zelf de vis die u wilt eten.

  • Baeri Classic kaviaar - 10 gram

    29,50
    blini’s • crème fraîche
    Oyester44 • Zacht zilte Nederlandse maritieme vodka 5,00
  • Oesters

    citroen • sjalotazijn
  • Tafeloester

    per stuk 3,50
    romig zoet met een ziltig accent en milde nasmaak
  • Irish Mor

    per stuk 4,50
    prachtige volle romige Ierse oester
  • (Alleen op bestelling vooraf) - Fruits de Mer

    42,50
    mosselen • oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen -  alles op crushed-ice
  • (Alleen op bestelling vooraf) - Fruits de Mer Royal

    67,50
    • oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s -  alles op crushed-ice

Deze gerechten met salade of risotto geserveerd

  • Bistronomique

    klein 15,50 / groot 18,50
    coquille • langoustine • crème van eendenlever • Prosciutto di San Daniele • truffelmayonaise
    Pinot gris 2017, Kuehn, Elzas, Frankrijk 6,50
  • Van de zee

    klein 13,50 / groot 18,50
    diverse vis • wakamé • limoen
    Grüner Veltliner 2018, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk 6,50
  • Vegetarisch

    klein 11,50 / groot 14,50

    gepocheerd ei • parmezaan • Sud'n'Sol tomaat
    Sauvignon blanc 2018, Petit Bourgeois, Henri Bourgeois, Loire, Frankrijk 6,50

Onze voorgerechten

  • Bloemkool

    12,00

    beurre noisette • boerenkaas • zoet-zure sjalot • bieslook • geraspte verse truffel  
    Chardonnay sur Lie 2018, Danie de Wet, Roberston , Zuid Afrika 6,50

  • Ceviche van vis van de dag

    14,00

    leche de tigre • aardbei • vogelmuur • muntolie • korianderzaadcrème
    Vinho verde reserva 2018, Portal de Calçada, Vinho Verde, Portugal, 6,00

  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    14,50

    gepocheerde eidooier • zoet-zure groenten • hartig bladerdeeg • tomaat
    Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00                                     
    Sauvignon blanc 2018, Petit Bourgeois, Henri Bourgeois, Loire, Frankrijk 6,50

Onze hoofdgerechten

  • Tortellini

    19,50
    gepocheerd ei • bleekselderij • witte bonen • vadouvan • savora mosterd 
    Roero Arneis 2017, Pradalupo, Fontanafredda, Piemonte, Italië 7,00
  • Tarbotine 350 gram op de graat

    25
    asperge • zeekraal • lamsoren • krielaardappel • chorizo • kappertjes • amandeljus
    Vermentino 2018, Costamolinas, Antonio Argiolas, Sardinië, Italië 7,00
  • Vis uit onze visbar

    dagprijs
    iedere dag vers van de afslag • vraag onze chef wat er ligt
  • Steak tartaar - fijngesneden rundvlees

    24,50
    frites • gepocheerde eidooier • zoet-zure groenten • hartig bladerdeeg • tomaat
    (Supplement vers geschaafde truffel) per gram 4,00
    Chianti Colli Senesi, 2018, Poliziano, Toscane, Italië 7,00
  • Dubbeldoelkoe rib-eye - 200 gram

    29,50
    knolselderij • kastanje • jus van morieljes
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk
  • Raza Angus - 160 gram

    27,50
    knolselderij • kastanje • jus van morieljes
    Verboden Fruit 2014, “Le Paradis”, Bergpaviljoen Bistronomique & Bar, Vallee du Rhône, Frankrijk

Onze bijgerechten

  • Broodje p.p.

    1,75
    olijolie
  • Frites

    4,00
    truffelmayonaise
  • Asperges

    4,50
    doperwten • zeekraal • lamsoren
  • Italiaanse salade

    4,00
    hazelnoten • olijf • zongedroogde tomaten

Online reserveren

Onze nagerechten

  • Blauwe bosbes

    9,50
    roomkaas • dragon • citroensorbet
    Brachetto d’Acqui 2017, Theo, Cossetti, Piemonte, Italië 6,00
  • Specerijenmousse

    9,50
    witte chocolade • frambozen • krokant fillodeeg
    Muscat de Rivesaltes 2017, Vin Doux Nature, Domaine Pouderoux, Rivesaltes, Frankrijk 6,00
  • Keuze van onze kaastrolley

    15,00
  • Espresso Martini

    8,50

    espresso • Kahlua • wodka

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte