fbpx

Menu Bistronomique

Bib Gourmand 2023
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Het geweldige keuzemenu, verse vis uit de toonbank, een klassieker of barfood om te delen? Een etentje in dit lumineuze paviljoen, waar de art-deco-elementen en het ruime terras in het oog springen, gaat gepaard met moeilijke keuzes. Maar of het nu ceviche is of gebakken zalmfilet: de chef pept zijn klassieke basis op met originele ideeën. Een zaak met smaak!..."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  47.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

Makreel • crème van aardbei en tomaat • schuim van zuring • snijbiet • gepofte quinoa
Grüner Veltliner 2023, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

 Argentijnse gamba • bleekselderij komkommer • crème van zee-egel • blini’s van lavas
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje 

Mozaïek van prei en zeewier • olie van gebrande prei • Bretonse curry • labneh • crunch van tempura en furikake
Chardonnay 2023, sur lie, Danie de Wet, Robertson, Zuid Afrika

Vis van de dag • bun van bosui • raapsteel • crème van bosui • saus van Beemster knoflook
Pinot bianco-Sauvignon blanc 2022, Nespoli, Emilia Romagna, Italië

Risotto van hennepzaad • romanesco • Belper knol • padron peper • crème van padron peper • saus van chili en citrus
Alvarelhão-pedral-caínho 2022, Pardusco, Anselmo Mendes, Vinho Verde, Portugal

Tarte Tropézienne • pijnboompit • yuzu • earl grey thee • custard
Tokaji Aszú 2017, 5 Puttonyos, Château Dereszla, Tokaj, Hongarije

Burnt cheesecake • Granny smith • Timur peper • appelbloesem
Muscat de Rivesaltes 2023, Domaine Brial, Languedoc, Frankrijk

Mochi kokos • rabarber • sneeuw van kokos • gelei van kokos • crème van witte chocolade en yoghurt
Moscato d’Asti 2022, Acquesi, Piemonte, Italië

Van onze Visbar

  • SASHIMI ZALM EN KINGFISH

    24.5

    shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember 

  • KOKKELS

    13

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    13

    250 gram • persillade • witte wijn

  • MOSSELEN

    11

    250 gram • tomaat • martini bianco

  • OESTERIJ SPECIAAL

    5.5

    Een rijke, romige en volle oester, delicate en fijne smaak.

  • SALGADO OESTER

    4.75

    Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak

  • JUIZETTE

    4.5

    een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak

  • WILD ATLANTIC ROCK OYSTER

    4.75

    Ierse oester met een vlezige romige smaak

  • SIBERISCHE BAERI CLASSIC KAVIAAR

    42.5

    10 gram •  blini’s • crème fraîche

  • FRUITS DE MER

    45

    op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
    (Dagelijks beperkt op voorraad,  gelieve bij de reservering al aan te geven)

Onze Klassiekers

  • DUIVENBOUILLON

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • BISQUE VAN LANGOUSTINES

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE

    15

    Fijngesneden rundvlees • gado gado groenten • crème van gado gado 

  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE MET FRITES

    24.5

    Fijngesneden rundvlees • gado gado groenten • crème van gado gado

  • VLEES VAN DE DAG van Wijdemeren rund

    38.5

    artisjok met gezouten citroen • zolderspek • cassoulet van witte bonen • chips van artisjok • saus van zwartbiermosterd

  • TRUFFELRISOTTO BISTRONOMIQUE

    19.5/25.5

    langoustine • coquille  • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever

  • KAAS VAN DE KAASWAGEN

    16.5

    Maak zelf je keuze van de kaaswagen.

  • BIJGERECHTEN

    Zuurdesem • wisselende dip  6.00
    Verse frites • truffelmayonaise  5
    Bospeen • crème van cashewnoot • crunch van citrus  5.25
    Groene salade  4.5

Lunch

  • LUNCHMENU 2-GANG

    37.5

    Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.

  • SALADE BISTRONOMIQUE  

    19.5/24.5

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

  • SALADE VAN DE ZEE

    17.5/22,5

     Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise

  • SALADE BURRATA

    19.5

    Burrata • brioad beans • crème van cassia • pompoenpit olie • little gem

Om mee te beginnen in de bar.

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven gevuld met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    6,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • PLANKJE BISTRONOMIQUE voor 2p

    24.5

    piementos de Pádron • Manchego • españolas  olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels  • mossels • scheermessen 

  • PLANKJE VEGETARISCH voor 2p

    14.5

    groentechips • Manchego • Taggiasche olijven  • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos  de Pádron • picos 

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte