Kerst 2018

Voor eerste Kerstdag hebben we een swingend Diner Dansant op het programma staan. Viert u Kerst liever in huislijke kring? Dan biedt het Kerst Thuiskookmenu van het Bergpaviljoen, uitkomst.

1e Kerstdag Diner dansant

Nu de bladeren een gouden gloed krijgen en de avonden langer worden, komt langzaamaan de winter in zicht. We steken de kaarsjes aan, nestelen ons gezellig rond de openhaard en genieten van typische wintergerechten. Wild, mooie volle wijnen, heerlijke paddenstoelen en seizoensgroenten komen samen op een smaakvol gedekte tafel. Voor u het weet is het alweer Kerstmis en waar kunt u dit nu beter vieren dan bij ons, in het Bergpaviljoen.

Zoals u van ons gewend bent, hebben wij ook dit jaar voor eerste kerstdag een feestelijke avond samengesteld. Vanaf 18:00 uur ontvangen wij u met een glas bubbels en verschillende amuses. Vervolgens gaat u aan tafel, waar wij u een verrassend 6-gangendiner serveren. Ook dit jaar kan er tussen de gangen door heerlijk gedanst worden op live muziek verzorgd door Sarah Lee & Friends. Viert u Kerst liever in huislijke kring, maar wilt u toch kunnen genieten van de overheerlijke gerechten van het Bergpaviljoen, dan is er het speciale Thuiskookmenu.

Kerstmenu

Zacht gegaarde kabeljauw met lobbige cocktailsaus, sesamtempura en Hollandse garnalen
Albariño 2017, Martin Codax, Rias Baixas, Spanje

Coquille in de schelp met kombubouillon, duxelles en zeesla
“Vivre” viognier 2017, Côte du Rhone , Zuid Frankrijk

Roodpootpatrijs met truffel, gepocheerde vijg en saus van eendenlever
Pinot noir 2017, Galgenberg, Grüber Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

Spoom

Hertenrugfilet met rendang van hert, spruitjes met garam masala, zoete aardappel met pinda, seroendeng en serehsaus 
Barolo d’Alba Serralunga 2013, Cantine Fontanafredda, Piemonte, Italië

Tartelette van peer, frambozen pâte de fruit, gluhweincrème en nougatparfait
Sauternes 2014, Baronne Pauline, Philippe de Rothschild, Bordeaux, Frankrijk

De prijs voor dit feestelijke Kerstmenu bedraagt € 97,50 per persoon, inclusief welkomstaperitief, amuses en live muziek. Indien gewenst, serveren wij bij dit menu een passend wijnarrangement voor € 44,50.

Voor reserveringen kunt u contact opnemen met José van Keulen of Ed van den Bor via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of ons telefoonnummer: 033 4615000. Om teleurstelling te voorkomen, adviseren wij u om tijdig te reserveren.

Kerst Thuiskookmenu

Viert u Kerst liever in huislijke kring, maar wilt u toch kunnen genieten van de overheerlijke gerechten van het Bergpaviljoen, dan is ons speciale Kerst Thuiskookmenu echt een uitkomst. Verras uw familie en vrienden met een ‘door u zelf bereid’ kerstdiner bij u thuis. U tovert in een handomdraai de ene verrukkelijke gang na de andere op tafel. De voorbereidingen nemen wij voor onze rekening en u zorgt voor de finishing touch.

De keukenbrigade van het Bergpaviljoen heeft een heerlijk Kerst Thuiskookmenu voor u samengesteld. Ook kunnen we bij iedere gang een passende wijn verzorgen.

De basis van het Kerst Thuiskookmenu wordt gevormd door onderstaande vier gangen. Niettemin biedt de samenstelling van dit menu veel flexibiliteit. Zo kunnen alle gerechten afzonderlijk worden besteld. Bovendien kan het menu naar wens worden uitgebreid met een tussengerecht en een kaasplankje. Mocht u 1e Kerstdag onze gast zijn geweest en op 2e kerstdag gebruik willen maken van het Thuiskookmenu kunnen we eventueel alternatieve gerechten bespreken.

Thuiskookmenu 39,50 p.p.

Zacht gegaarde kabeljauw, lobbige cocktailsaus, sesamtempura en Hollandse garnalen
per gang te bestellen à 9,50

Bisque van schaaldieren
per gang te bestellen à 7,50

Hertenmedaillon met rendang van hert, spruiten met garam masala, zoete aardappel met pinda, seroendeng en serehsaus 
per gang te bestellen à 19,50

Tartelette van peer, frambozen pâte de fruit, gluhweincrème en nougatparfait
per gang te bestellen à 8,50

Wanneer u het volledige 4-gangen menu bestelt bedraagt de prijs geen 45,00 p.p. maar 39,50 p.p.

Ook dit jaar kunt u uw menu eventueel uitbreiden met brood van Bakkerij van der Meer, een tussengerecht, een heerlijk kaasplankje en bonbons. Dit maakt uw menu feestelijker, het scheelt u een hoop werk en wij verzorgen het graag voor u.

Brood en beurre noisette
per brood (licht of donker voor 2 personen)
te bestellen à 3,50

Extra tussengerecht
Roodpootpatrijs met truffel, gepocheerde vijg en
saus van eendenlever
per gang te bestellen à 11,50

Kaasplankje
per gang te bestellen à 12,50

Bonbons in 3 smaken: melk-hazelnoot/ puur-mint/ wit-bosbessen
per 3 te bestellen à 2,25

Kookinstructies
Bij het Kerst Thuiskookmenu wordt een korte handleiding van de chef gemaakt. Hierin staat stapsgewijs beschreven hoe u de gerechten snel en eenvoudig kunt bereiden.

Bestellen & Ophalen
Het doorgeven van bestellingen kan tot uiterlijk vrijdag 21 december 15:00 uur. Ophalen van de bestellingen: Maandag 24 december 2018 12:00 - 16:00 uur.

Direct bestellen

Het Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Het Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte