fbpx

Menu Bistronomique

Bib Gourmand 2023
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Het geweldige keuzemenu, verse vis uit de toonbank, een klassieker of barfood om te delen? Een etentje in dit lumineuze paviljoen, waar de art-deco-elementen en het ruime terras in het oog springen, gaat gepaard met moeilijke keuzes. Maar of het nu ceviche is of gebakken zalmfilet: de chef pept zijn klassieke basis op met originele ideeën. Een zaak met smaak!..."

Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.

3 gerechten  47.50
4 gerechten  59
5 gerechten  69
6 gerechten  79

Gerookte IJslandse heilbot • zoetzuur van wortel • crostini met Hollandse garnalen
Chenin Blanc 2022, unwooded, Raats, Stellenbosch, Zuid Afrika

 Ceviche van vis van de dag • passievrucht • cacao • knolcapucien • sriracha
Grüner Veltliner 2021, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk

 Tartaar van biet en jackfruit • pickled witte en gele biet  • selderij-dille crème •  gepocheerd kwartelei • broad beans
Rosé 2021, Grenache-Mourvèdre-Cinsault, Pavillon de Montagne, Vin de Pays de Méditerranee  Frankrijk

 Vis van de dag • okonomiyaki • rode en groen radijs • katsuobushi • sanbaizu crème • saus van tonkatsu
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje

               Knolselderij van de BBQ • pecannoten stoomcake • knolselderij-houtskoolcrème • barbecuesaus met knolselderij
Tempranillo 2021 Roble, “Jaros”, Ribera del Duero, Spanje

 Tarte Santiago • sinaasappel-whiskey marmelade • vanilleroom
Sauternes 2016, Château Petit Vedrines, Bordeaux, Frankrijk

 Appel-rozijnen compote • mascarponemousse • five spices-ijs • filokrokant
Moscatel 2007 colheita, Portal, Douro Portugal

 Gebakken chocolademousse • gekonfijte venkel • parel van drop • chai crème
Maury 2021 vendange, Domaine Pouderoux, Rivesaltes, Frankrijk

 

Van onze Visbar

  • SASHIMI ZALM EN KINGFISH

    24.5

    shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember 

  • KOKKELS

    13

    250 gram • bacon • boter

  • SCHEERMESSEN

    13

    250 gram • persillade • witte wijn

  • MOSSELEN

    11

    250 gram • tomaat • martini bianco

  • ZEEUWSE PLATTE 0000

    5.5

    De beroemde romige, minder zilte oester, delicate en fijne smaak

  • SALGADO OESTER

    4.75

    Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak

  • JUIZETTE

    4.5

    een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak

  • ZEEUWSE TAFELOESTER FORMI'TABLE

    4.5

    Nederlandse mooie ronde, vlezige oester met tonen van zeewier

  • SIBERISCHE BAERI CLASSIC KAVIAAR

    42.5

    10 gram •  blini’s • crème fraîche

  • FRUITS DE MER

    45

    op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
    (Dagelijks beperkt op voorraad,  gelieve bij de reservering al aan te geven)

Onze Klassiekers

  • DUIVENBOUILLON

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • BISQUE VAN LANGOUSTINES

    KLEIN 7 / GROOT 9
  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE

    15

    Fijngesneden rundvlees • geschaafde eidooier • piccalilly • rode ui • kletzenbrood

  • STEAK TARTAAR BISTRONOMIQUE MET FRITES

    24.5

    Fijngesneden rundvlees • geschaafde eidooier • piccalilly • rode ui • kletzenbrood

  • RUNDERBAVETTE 180gr van Wijdemeren rund

    38.5

    Terrine van aardpeer en ossenstaart • mousseline met peccorino en tijm • geglaceerde aardpeer • saus van kweepeer

  • WISSELEND VLEES VAN DE WEEK

    dagprijs

    Terrine van aardpeer en ossenstaart • mousseline met peccorino en tijm • geglaceerde aardpeer • saus van kweepeer

  • TRUFFELRISOTTO BISTRONOMIQUE

    19.5/25.5

    langoustine • coquille  • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever

  • KAAS VAN DE KAASWAGEN

    16.5

    Maak zelf je keuze van de kaaswagen.

  • BIJGERECHTEN

    Zuurdesem • sofrito met limoen  4.75
    Verse frites • truffelmayonaise  5
    Bospeen • crème van cashewnoot • crunch van citrus  5.25
    Groene salade  4.5

Lunch

  • LUNCHMENU 2-GANG

    37.5

    Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.

  • SALADE BISTRONOMIQUE  

    19.5/24.5

    Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise

  • SALADE VAN DE ZEE

    17.5/22,5

     Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise

  • SALADE MOZZARELLA

    19.5

    Gerookte mozzarella bolletjes • kastanje • tahoondressing

Barfood

  • “LA ESPAÑOLA”

    4.5

    olijven met ansjovis  

  • “LEUSDENSE OUDE”

    6.5

    oude kaas uit Leusden • mosterd 

  • COPPA DI PROEFLAND

    11.5
  • JAMON RÉSERVE BATALLÉ

    13.5
  • GEFRITUURDE SPIERING

    3,5
  • PLANKJE KLASSIEK voor 2p

    16.5

    Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven

  • PLANKJE BISTRONOMIQUE voor 2p

    24.5

    piementos de Pádron • Manchego • españolas  olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels  • mossels • scheermessen 

  • PLANKJE VEGETARISCH voor 2p

    14.5

    groentechips • Manchego • Taggiasche olijven  • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos  de Pádron • picos 

  • GEITENKAASKROKET

    1.5

    met Amsterdamse uien-relish geserveerd

  • GARNALENKROKET

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd

  • KREEFTENKROKETJE

    1.75

    met limoen-sambal Bert mayonaise

  • RUNDERBITTERBAL

    1.25

    met truffelmayonaise geserveerd   

  • PEKINGEEND BITTERBAL

    1.75

    met sriracha-sinaasappel mayonaise

Bergpaviljoen

Bistronomique & Bar


Contactgegevens

Bergpaviljoen


Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort

Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45

Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte