Bib Gourmand 2023
Dit jaar ontvingen we wederom een Bib Gourmand van Michelin met de volgende vermelding:
"...Het geweldige keuzemenu, verse vis uit de toonbank, een klassieker of barfood om te delen? Een etentje in dit lumineuze paviljoen, waar de art-deco-elementen en het ruime terras in het oog springen, gaat gepaard met moeilijke keuzes. Maar of het nu ceviche is of gebakken zalmfilet: de chef pept zijn klassieke basis op met originele ideeën. Een zaak met smaak!..."
Maak zelf je keuze uit een aantal gerechten en overleg vervolgens met je gastheer/-vrouw hoe je het menu wil samenstellen.
3 gerechten 47.50
4 gerechten 59
5 gerechten 69
6 gerechten 79
Gerookte IJslandse heilbot • zoetzuur van wortel • crostini met Hollandse garnalen
Chenin Blanc 2022, unwooded, Raats, Stellenbosch, Zuid Afrika
Ceviche van vis van de dag • passievrucht • cacao • knolcapucien • sriracha
Grüner Veltliner 2021, Röschitz, Niederösterreich, Oostenrijk
Tartaar van biet en jackfruit • pickled witte en gele biet • selderij-dille crème • gepocheerd kwartelei • broad beans
Rosé 2021, Grenache-Mourvèdre-Cinsault, Pavillon de Montagne, Vin de Pays de Méditerranee Frankrijk
Vis van de dag • okonomiyaki • rode en groen radijs • katsuobushi • sanbaizu crème • saus van tonkatsu
Verdejo 2022, Jose Pariente, Rueda, Spanje
Knolselderij van de BBQ • pecannoten stoomcake • knolselderij-houtskoolcrème • barbecuesaus met knolselderij
Tempranillo 2021 Roble, “Jaros”, Ribera del Duero, Spanje
Tarte Santiago • sinaasappel-whiskey marmelade • vanilleroom
Sauternes 2016, Château Petit Vedrines, Bordeaux, Frankrijk
Appel-rozijnen compote • mascarponemousse • five spices-ijs • filokrokant
Moscatel 2007 colheita, Portal, Douro Portugal
Gebakken chocolademousse • gekonfijte venkel • parel van drop • chai crème
Maury 2021 vendange, Domaine Pouderoux, Rivesaltes, Frankrijk
shisoblad in tempura • wakamé • pickled gember
250 gram • bacon • boter
250 gram • persillade • witte wijn
250 gram • tomaat • martini bianco
De beroemde romige, minder zilte oester, delicate en fijne smaak
Portugese oester met een volle romige en ziltige smaak
een krachtige oester uit Normandië met een frisse, ziltige smaak
Nederlandse mooie ronde, vlezige oester met tonen van zeewier
10 gram • blini’s • crème fraîche
op crushed-ice geserveerd met mosselen • 2 soorten oesters • kokkels • scheermessen • steurgarnalen • langoustine • gamba’s
(Dagelijks beperkt op voorraad, gelieve bij de reservering al aan te geven)
Fijngesneden rundvlees • geschaafde eidooier • piccalilly • rode ui • kletzenbrood
Fijngesneden rundvlees • geschaafde eidooier • piccalilly • rode ui • kletzenbrood
Terrine van aardpeer en ossenstaart • mousseline met peccorino en tijm • geglaceerde aardpeer • saus van kweepeer
Terrine van aardpeer en ossenstaart • mousseline met peccorino en tijm • geglaceerde aardpeer • saus van kweepeer
langoustine • coquille • Jamon Reserva Batallé • crème van eendenlever
Maak zelf je keuze van de kaaswagen.
Zuurdesem • sofrito met limoen 4.75
Verse frites • truffelmayonaise 5
Bospeen • crème van cashewnoot • crunch van citrus 5.25
Groene salade 4.5
Ben je tijdgebonden, geef dit dan even door. Natuurlijk houden we hier rekening mee.
Coquille • langoustine • crème van eendenlever • Jamón Resèrva Batallé • truffelmayonaise
Diverse soorten verse vis • appel • limoen-sambal Bert mayonaise
Gerookte mozzarella bolletjes • kastanje • tahoondressing
olijven met ansjovis
oude kaas uit Leusden • mosterd
Coppa di Proefland • oude Leusdense kaas • olijven
piementos de Pádron • Manchego • españolas olijven • ziltig brood • Coppa di Proefland • kokkels • mossels • scheermessen
groentechips • Manchego • Taggiasche olijven • 2 dips • Leusdense Oude kaas • piementos de Pádron • picos
met Amsterdamse uien-relish geserveerd
met limoen-sambal Bert mayonaise geserveerd
met limoen-sambal Bert mayonaise
met truffelmayonaise geserveerd
met sriracha-sinaasappel mayonaise
Contactgegevens
Bergpaviljoen
Utrechtseweg 180
3818 ES Amersfoort
Tel. 033 461 50 00
Fax 033 461 89 45
Mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte